3 tips til hverdagen

Der findes mange måder at strukturere sin dag på, og utallige gode råd til, hvordan du kan effektivisere din planlægning. Men vil du gerne i gang med en hverdag, hvor du opnår større overskud, er de her tre tips et godt sted at starte. For det gælder ikke altid om at lægge hele sin hverdag om. Pas på med at gabe over for meget på en gang. Det gælder om at tage fat i nogle få områder af din hverdag og se, om du kan lave nogle ændringer og nye løsninger, som gavner dig. Og alt vil måske ikke virke for dig, men tag det med dig, som du finder interessant, og som du tænker kan passe ind i din hverdag. 

Gør plads 

Hver dag bruger vores hjerne energi på at huske et hav af informationer: Hvad var det nu jeg skulle huske at købe med fra butikken? Hvor skulle jeg hente pakkeposten? Var det i dag, der var deadline på varmeaflæsning? Al den slags information og mindre opgaver kan optage unødig plads, som stjæler fokus fra dagens større opgaver.Hjælp din hjerne med at skabe ro, ved at skrive de mindre opgaver ned – Gør plads og skab overblik – få det ned på papir i form af to do-lister og månedsoversigter med indførte deadlines (skriv også de vigtige fødselsdage ind, så du ikke skal bruge energi på at være bange for, at du glemmer en). Rådfør dig med dine lister i starten af dagen – eller aftenen før – så du kan tage hul på dagen med en plan, der giver dig større overblik, mere ro og fokus!

Færre muligheder = nemmere valg

Det er ikke altid nemmere at tage valg, hvis man har et væld af muligheder. Og nogle gange kan selv de mest simple ting, røve os for en masse dyrebar tid: for eksempel, hvad eller hvor vi skal spise frokost eller hvilket outfit vi skal have på til de forskellige møder i løbet af ugen. Forberedelse er nøglen her. Læg tøj frem om aftenen – måske om søndagen for hele ugen. Lav en madplan. Øv dig i at mindske valgene og tage hurtige valg. Prøv at slå plat og krone om det, hvis det er nødvendigt 🙂

Genovervej din 8-16 rutine 

Hvis du ikke har et job, der kræver at du møder ind i et bestemt tidsrum, så genovervej, hvornår på dagen, du arbejder bedst og hvornår dagens pauser bør ligge, for at du kan yde dit allerbedste. Er du så heldig, at du kan planlægge din dag, som du vil, så prøv forskellige løsninger af, og se, hvad der virker for dig. Hvornår er du mest effektiv? Og hvornår på dagen er produktiviteten helt i bund? Finder du den rette løsning, kan du ende med at udrette meget mere på den halve tid. Lad dig eventuelt inspirere af vores blogindlæg om POMODORO-teknikken.

SALE

Årsplanner

2024 PLANNER

159,95 kr.
  • Clear
  • Clear

Dateret Planner

23/24 PLANNER

229,95 kr.
  • Clear
  • Clear

Bullet Journal

BULLET JOURNAL

199,95 kr.
  • Clear
  • Clear

Linjeret NOTEBOOK

NOTEBOOK

149,95 kr.
  • Clear
  • Clear
SALE

2-dags-planner

Udateret PLANNER

149,95 kr.229,95 kr.
  • Clear
  • Clear