Sådan bruger vi vores udaterede PLANNER

Hvorfor er den udateret kan man måske undre sig. Når det nu er en kalender. Er det så ikke selve datoerne, som giver den mening? Ja og nej. Med den udaterede planner får du meget mere frihed, og en mere personlig PLANNER – Perfekt til positiv målsætning og store drømme!

“Et mål uden en plan er blot et ønske.”
Antoine De Saint-Exupery

I starten af vores PLANNER finder du et afsnit med GODE RÅD TIL PLANLÆGNING. Her giver vi en håndfuld råd, der er gode at tage med sig i planlægningsprocessen. Der findes mange forskellige fremgangsmåder, når det kommer til målsætning. Vi fokuserer her på den positive målsætning og en udvikling i et tempo, der passer til dig. For os virker stramme deadlines og lange dage med back-to-back møder, kun når vores energi-niveau hele tiden er i balance. Derfor lægger vi også vægt på, hvor vigtigt det er at holde pauser, så man ikke brænder sit lys i begge ender, og bruger al energi uden at få ladet op undervejs. Find ud af, hvad der giver dig ro og fornyet energi – Det er dine pauser!

Vores BREAK IT DOWN-afsnit hjælper dig godt i gang. Her stiller vi en række spørgsmål udarbejdet til at hjælpe dig med at finde frem til det, du virkelig brænder for. Hvad drømmer du om? Og hvordan får du taget hul på drømmen? Det vigtigste spørgsmål for os er, hvad vi kan gøre allerede i dag? For selv det mindste skridt på vejen til dine drømme er et skridt i den rigtige retning. Og hvorfor vente og overveje og planlægge og vurdere, hvis du aldrig rigtig kommer rigtigt igang? Så ‘hvad kan du gøre allerede i dag?’ er det vigtigste spørgsmål.

FÆRRE FORSTYRRELSER

Det er ingen hemmelighed, at vi lever i en tid præget af utallige forstyrrelser. De elektroniske hjælpemidler vi i dag omgiver os med, kan nemlig også være det præcis modsatte af det, som egentligt er intentionen.

Derfor finder du i starten af vores 2-dags-udaterede PLANNER årsoversigter for 2021, 22, 23 og 24. På den måde kan du hurtigt indsætte dato og ugenummer i ugeplanen – uden at skulle bruge din telefon eller andre elektroniske tidsrøvere.

FERIER OG ANDRE PLANLÆGNINGSSPRING

Men lad os overveje ideen med en kalender, hvor du selv indsætter datoer (Både i ugeoversigten og i månedsoversigten) og se, hvad det smarte ved et sådant system for eksempel kan være:

1

I ferien lægger vi ofte alt, der hedder kalender og planlægning til side. For vi holder jo ferie! Det er nu vi lader op, gør alt det vi ikke når i hverdagen; sover længe, får morgenmad på sengen og nyder sjove og hjertevarme øjeblikke med familie og venner. Vi holder en pause fra den daglige planlægning og personlige målsætninger. Når ferien slutter, er det fantastisk at vende tilbage til planlægningen og finde tomme sider i vores PLANNER, der rent faktisk stadig kan bruges. At kunne tage fat, præcis hvor vi slap. Ingen spildplads. Ingen uge, der ikke er fyldt ud.

2

En anden ting er den dårlige samvittighed. For med planlægning og målsætning kommer også ”frygten” for de tomme sider. De sider, man ikke nåede at fylde ud. Dem, som giver en dårlig samvittighed. Planner Guilt – som man kalder det på engelsk – slipper vi også for med en udateret PLANNER. For ja, der vil være uger, hvor planlægningen ikke går som… wait for it… planlagt! Men med den udaterede PLANNER kan du slippe for tomme sider og huller i kalenderen, der ikke blev fyldt ud. Igen. Tag fat, hvor du slap!

3

I det du selv indsætter dato og uge, bliver du også mere involveret. Du skal aktivt tage hul på din PLANNER og vælge dagen til. Du behøver ikke følge kalenderåret, du kan sagtens tage hul på din PLANNER i f.eks. marst uden at misse de første måneder. Derfor kan du starte din målsætning præcis, når det passer dig.

REFLEKSION SKABER OVERBLIK

Ligesom to do-lister, nedskrevne mål og deadlines skaber overblik over dine uger, måneder eller år, så giver den MÅNEDLIGE REFLEKSION (som findes bagerst i vores PLANNER) dig et redskab, som kan hjælpe dig med at tracke både professionelle og personlige mål – men også tanker og ideer. Vi har inkluderet taknemmelighed som en del af refleksionen, da vi mærker, at taknemmelighed ofte sætter følelser og tanker i et større perspektiv. Selvom vi måske ikke nåede de mål, vi satte os, finder vi altid noget, vi er taknemmelige for. Og det er en stor del af den positive målsætning. Prøv det – Det virker!

Ja, en udateret PLANNER giver større frihed. Det er en mere personlig dagbogskalender, der giver mere plads til pauser og den positive målsætning. For ja, skal drømme blive til virkelighed må man arbejde for det. Men det er også vigtigt at mærke efter og passe på sig selv. Dage, hvor man suser afsted i højt tempo med tusinde ting, man skal nå, er talte dage, hvis ikke man husker at holde pauser. Vores udaterede planner opfordrer dig til engang imellem at tage et skridt tilbage, uden bogstavligt talt at skulle rive dage ud af kalenderen.

For med den rette plan og det rette mind-set er alt muligt. Mange ting kan vælges fra, når man først har udpenslet, hvad det er man vil, og hvad det er man vil vælge til – men selvomsorg er en nødvendighed. Vælg altid dig selv til!