How To: Månedlig refleksion

Vi kender det alle sammen. Vi sætter os et mål med den gode intention, at nu skal der ske noget: et nyt job, nye projekter skal køres i stilling, mere energi i hverdagen, få rørt os mere osv. Der findes et hav af personlige og arbejdsmæssige mål, og der er altid noget, vi ønsker at bruge mere tid på. Hvem ønsker ikke at skabe forandringer i hverdagen, der giver os mere energi, overskud og fokus?

Vores fortrykte PLANNERs skaber rammerne for dine målsætninger, drømme og planer. Med de forskellige afsnit i vores PLANNER ønsker vi nænsomt at guide til en hverdag i balance – og slå et lille slag for dig og din tid. Det er nemlig ikke egoistisk at sætte lidt tid af til sig selv. Det kan i sidste ende give dig mere tid med dem du holder af, og så vinder alle jo.

Rammerne i vores PLANNER er ikke ment som en indskrænkning, og derfor er der heller ikke en bestemt måde at bruge vores PLANNER på. Vi håber, at du kan finde din personlige vej og gøre brug af siderne på en måde, der passer ind i din hverdag og dine planer. Husk på, at det er din PLANNER, og derfor også dine personlige streger og tanker, der fældes ned på årets dage, uger og måneder.

Vi modtager dog en gang imellem spørgsmål til netop brugen, og derfor har vi udformet dette lille skriv, hvor vi kommer med lidt eksempler på, hvordan du kan udfylde din PLANNER. Vi starter med den MÅNEDLIGE REFLEKSION. Og vil over de næste blogindlæg gennemgå de forskellige afsnit med eksempler i form af billeder, så du kan se, hvordan du også kan bruge din PLANNER.

Og husk, det er ikke en rettesnor – kun ment som inspiration 🙂 Har du fif og ideer til, hvordan vi også kan bruge vores PLANNER, så smid endelig en kommentar herunder.

Doodles & dagbog

Vi ved, at det giver ro, når vi sætter os ned med pen og papir og bruger et øjeblik på fordybelse og egne tanker. Højresiden i vores månedlige refleksion er oplagt som en form for dagbogsside, et sted, hvor vi kan skrive et par linjer om måneden, der gik eller tanker om den måned, vi snart tager hul på. På dette eksempel har vi også haft farverne fremme og virkelig sat vores personlige præg på siderne – Det oser langt væk af fordybelse og ro 🙂

Notesiden kan også bruges til månedens to do-liste, en mere dybdegående beskrivelse af månedens mål, ugeplan eller til skitser og forretningsplaner – og meget, meget mere. En side med uendelige muligheder!

Stickers, der motiverer!

Motivation er altid en sikker vinder hos os – og klistermærker for den sags skyld. Og denne kombination af klistermærker med motiverende citater og en månedlige refleksion, der bruges til at tjekke op på sig selv og huske sig selv på, hvad der giver en energi er guld værd! Motivation is key ! Med den rette motivation og god målsætning når vi nemlig lettere de mål, vi sætter os. Og det skaber et gladere og mere balanceret sind.

I Mean Business

Flere, som har egen forretning eller er ved at starte virksomhed op, henvender sig til os. De fortæller os, at deres PLANNER har været en kæmpe hjælp til at samle al tankemylder, alle drømme og alle deres mål for deres virksomhed. Vi har lavet et eksempel på, hvordan man kan bruge vores PLANNER i business-sammenhæng, og hvordan de forskellige kasser kan hjælpe dig med at tænke og reflektere over den tid, der er gået og de drømme og mål, der ligger ude i fremtiden.

Du kan også bruge din månedlige refleksion til specifikke emner. Måske den månedlige refleksion fra måneden før har kastet lys over noget helt specifikt, du gerne vil opnå.

Det kan være, du ønske mere struktur i hverdagen, og derved gør ’struktur’ til dit overordnede emne. Hvordan får jeg mere struktur? Findes der hjælpemidler? Hvad lykkedes jeg med og hvad skal jeg arbejde videre med for at nå i mål med mit ønske om god struktur i hverdagen? Er der faldgruber? Skal der laves en madplan? En ugentlig indkøbsdag? Kan jeg indele min dag i intervaller, så jeg sikrer mig, at jeg får brugt tid på de ting, jeg gerne vil bruge tid på, og de ting, det er nødvendigt, jeg bruger tid på?

Det kan også være, du skal blive bedre til at passe på dig selv. Det kan lyde simpelt. Ønsker vi mere tid til os selv, hvorfor så ikke blot gøre plads til det? Men det er ikke altid så simpelt. Her kan det være godt at sætte sig ned med pen og papir og lade tankerne vandre. Hvorfor er du ikke bedre til at passe på dig selv? Har du svært ved at sige fra og aflyse, selv når energien er helt flad, og du brænder dit lys i begge ender? Har du simpelthen for travlt? Er der noget, du kan skære fra? Måske mobilen stjæler for meget tid? Husker du dine pauser? En daglig gåtur kan skabe mere ro i sindet, og give dig tid – og ikke mindst ro – til dine tanker.

Der findes flere ting og bekymringer i hverdagen, der kan få os til at ligge søvnløse om natten eller skabe en ubalance, der spreder sig til alle aspekter af ens hverdag og påvirker humør, energi og livsglæde. Måske økonomien knager, og pengene tit bliver brugt på mindre fornuftige ting … Hvad gør du så?

Hvordan stopper du denne uhensigtsmæssige spiral? Hvor starter du? Er der noget, du kan gøre, så du ikke bliver fristet til f.eks. impulskøb? Stemmer din lønindtægt overens med dit forbrug? Er der noget, du kan gøre her? Mere i løn? Nyt job? Eller er der plads i økonomien til, at dit forbrug lægges om? Kig på din konto og find ud af, hvor det er, der ryger flest penge afsted, som måske kunne være røget ind på opsparingen i stedet.

Der er nok at tage fat i 🙂 Det vigtigste er at komme i gang. Der er meget vi kan gøre, som kan give os en mere overskuelig hverdag og på sigt mere glæde. Men husk ikke at gabe over mere end du kan administrere til at starte med. Der er tid nok. Og med små, men sikre skridt kommer vi ofte længst.

TIP: Med vores udaterede PLANNER kan du starte allerede i dag! Og hvis du springer uger over i din planlægning, kan du nemt tage fat, hvor du slap. Her er der plads til både de travle dage, men også gjort plads til dig, og dage med fokus på ro og regenerering.