How to: 2023 PLANNER

Vores PLANNER er tænkt som en guide, en hjælpende hånd når hverdagens opgaver skal gå op i en højere enhed, at frigive mere tid og minde os selv om, at det er ok at tage en pause og ok at bruge tid på de ting, vi holder af.

Det er forskelligt, hvor meget tid vi har til os selv hver dag. Det afhænger af, hvilke planer vi har på selve dagen; arbejde ude og i hjemmet, rengøring, madlavning, indkøb, lægeaftaler etc. Og det kan være svært at prioritere et roligt øjeblik, at dykke ned i en hobby, bruge mere tid med venner og familie, hvis dagens gøremål spænder ben. Men det er vigtigt, at vi ikke glemmer os selv.

Vi skabte MY FAVORITE PLANNER, fordi vi gerne ville skabe mere struktur og overskud i vores egen hverdag – og mere balance. Det opnår vi bedst gennem positiv målsætning. For det gælder om ikke at vælte korthuset med den undskyldning, at vi har brug for mere tid. Det gælder om planlægning uden den løftede pegefinger. Derfor har vi også gjort plads til både taknemmelighed og intentioner som en del af vores daglige rutiner.

Men selvom der er mange gode råd til planlægning, er det ikke sikkert at alle er gode for dig og din hverdag. Vi har designet vores PLANNER, så der er plads til forskellighed og tilpasning til individuelle behov. Derfor er der flere måder at bruge vores PLANNER på. Vi blev spurgt den anden dag af en sød følger på Instagram, om vi ikke ville forklare de forskellige dele af vores PLANNER lidt. Det vil jeg gøre her, og samtidig komme med små tips og ideer til brugen af den personlige kalender.

Vi vil også utroligt gerne høre fra jer! Så smid altid gerne en kommentar, hvis I har nogle spørgsmål eller tips til den daglige planlægning 🙂

BREAK IT DOWN!

Din målsætning starter her. Vi har lavet dette opslag, så du kan identificere dine overordnede mål og drømme. Her kan du skrive 4 delmål, der hjælper dig på vej. På opslaget før dette, kommer vi med korte, men gode råd til din planlægning. Brug nogle af rådene og teknikkerne, når du skal i gang.

Allernederst på siden er der gjort plads til en motiverende sætning. For os er motivation alfa omega. Brug sætningen, når du har brug for et ekstra boost i din hverdag. BREAK IT DOWN-afsnittet er ment som en støtte i dit videre arbejde – som et udgangspunkt når du arbejder med målsætning i din hverdag.

Årsoversigt

En årsoversigt er uundværlig, når vi skal planlægge længere ud i fremtiden og bevare det store overblik. Den hjælper os med ikke at glemme fødselsdage og særlige mærkedage – hvilket i en travl hverdag kan smutte for os alle. Samtidig er der plads til at skrive deadlines og andre større begivenheder, så vi hele tiden har styr på, at der er tid til alle de ting, vi drømmer om.

Ender vi med perioder, hvor der er mange deadlines tæt på hinanden og mange større projekter, der skal færdiggøres, sørger vi for at frigive noget tid i perioden efter, så hoved og krop altid kan følge med.

Månedsoversigt

Et fantastisk værktøj, når vi skal planlægge vores måned. I månedsoversigten er der god plads til at skrive mindre og større gøremål. Det kan være jobrelateret, på hjemmefronten eller mere personlig udvikling. Vi bruger vores månedsoversigt til alle tre ting. Her skriver vi, hvad vi skal huske, deadlines, motiverende ord, yoga-timer, fester og sociale arrangementer, og når vi skal huske at sende en fødselsdagsgave!

TIP! Vi deler oversigten ind i farver, så alt arbejdsrelateret står med en bestemt farve, alt på hjemmefronten med en anden etc. Det giver os et bedre overblik over fordelingen, og når tiden er knap også en ide om, hvad vi kan rykke til måneden efter. For det hænder, at vi ikke altid når det, vi havde planlagt at nå – det er en del af livet 🙂

Ugeplan

Dette er vores daglige guide, og her vi “hænger” allermest ud i vores PLANNER. Det er nemlig her vi mere detaljeret planlægger vores hverdag. Og hverdagen kan til tider være noget hektisk; der er deadlines på arbejdet, middagsaftaler, idrætsaktiviteter, madplaner, huskelister mm. Alt sammen skriver vi i vores ugeplan. Det daglige overblik giver os mere overskud i hverdagen, og når uforudsete problematikker opstår, har vi mere energi til at håndtere det.

På højre side er der 3 bokse med plads til at skrive UGENS MÅL, UGENS INTENTION og TAKNEMMELIGHED. Du kan bruge ugens mål til jobrelaterede mål eller mere personlige mål. Vi bruger det til de mere konkrete mål. De mål vi sætter os selv for at opnå vores intention.

Hvis vores UGENTLIGE INTENTION for eksempel er at frigive mere tid til hobby-projekter, vil vores ugentlige mål være en liste over ting, der gør det muligt. I det du sætter din intention, bliver du mere bevidst omkring målet og vejen derhen. Med intentionen får du dig selv med i din målsætning, og du mærker dig selv og dine behov.

Den nederste boks er TAKNEMMELIGHED. En ting, vi ofte glemmer i den travle hverdag. Taknemmelighed hjælper os med at finde ro og se vores hverdag med nye øjne. Prøv det. Der er ofte mere at være taknemmelig for, end vi lige går og tror 🙂

TIP! Søndag aften bruger vi ca. 30 minutter på at opdatere den kommende uges aftaler mm. På den måde går vi den nye uge i møde lidt mere forberedt – det giver ro og bonuspoint på energikontoen.

Månedlig refleksion

Vores PLANNER er udviklet med plads til personlig udvikling. Vi mener nemlig, at det er vigtigt ikke at glemme sig selv i hverdagens strabadser. Den månedlige refleksion er et sted, hvor du kan mærke efter, følge din udvikling og give dig selv plads til blot at være.

Sidder du med mere konkrete målsætninger; opstart af en virksomhed, langsigtede projekter på jobbet eller lign., kan den månedlige refleksion også bruges til at tjekke op på processen og se, om du når de mål/delmål du løbende sætter dig.

Notesiden til højre er fuld af muligheder. Her kan du uddybe spørgsmålene fra højresiden, lave et lille dagbogsreferat af månedens positive oplevelser, en liste over dine fremtidige drømme eller noget helt fjerde. Her er der ingen grænser!

Opgaveoversigt

Vi elsker tjeklister. Det giver os en følelse af at have styr på dagens, månedens eller årets større opgaver, når vi kan sætte flueben ud for de afsluttede projekter og mål, vi har nået. Opgaveoversigten er en ny feature i vores årsPLANNER. Den hjælper os med at prioritere vigtige opgaver og giver os samtidig et større overblik over de forskellige to dos.

TIP! Du kan bruge opgavelisten til større projekter og opgaver, du skal have løst. Den kan også bruges som inspiration til mere dagligdags to do-lister. Der er masser af notesider bagerst i vores PLANNER, hvor du kan fortsætte dine lister.

Vi starter altid dagen med en to do-liste. Og hvis ikke alle ting på listen er streget over, når dagen er omme, vurderer vi ved dagens afslutning, om det er nødvendigt at overføre det til næste dags liste eller om det kan vente – eller en tredje mulighed … helt fjernes fra listen.