TIPS til BuJo: En sjovere måde at strukturere din tid på!

Citatcitat

En Bullet Journal er et sted, hvor du kan få styr på dine gøremål, dine tanker og et kreativt outlet i en ofte hektiske hverdag. Med Bullet Journal-systemet, kan du maximere din tid og skabe struktur. Her kan du planlægge din fremtid, holde styr på din fortid og få mest ud af nutiden!

En Bullet Journal kan laves i alle slags notesbøger og består af et indeks og en nøgle til at afkode dine bullets. Derudover kan man også bl.a. holde styr på sin hverdag gennem en daglig log, en månedlig log og en fremtidslog.

Her finder du tips til en sjovere måde at strukturere din tid på!

 

1. Brug farver

Hvornår bliver man ikke i bedre humør af farver?
I en Bullet Journal skaber du dit helt eget system. Prøv at bruge dine yndlingsfarver og se, om det ikke pifter både din Bullet Journal og dit humør op!

 

2. Washi tape og klistermærker

Gør din Bullet Journal mere levende og personlig med washi tape og klistermærker. Der findes et væld af forskellige motiver. Elsker du at klippe og klistre er dette det perfekte sted at starte.

 

3. Easy-to-use templates

Der findes mange fantastiske Instagram BuJo sider, der viser de fineste og mest kreative løsninger til din Bullet Journal.
Det kan være overvældende, når man starter med at lave sin egen Bullet Journal. Og selvom en Bullet Journal ikke behøver en masse ”glitter”, kan det være en kreativ måde at holde styr på sin tid på. En let måde er easy-to-use skabeloner. På den måde kan du skabe den fineste Bullet Journal, selvom du måske ikke er den mest kunstneriske person.

 

4. Lav dine egne symboler/bullets

Dette gør din Bullet Journal ultra personlig! Måske skal du have et bestemt symbol for, når du mødes med dine venner? Eller når du har en vigtig deadline. Så længe du selv kan afkode dine bullets, er der ingen grænser.

 

5. Vær ikke bange for ikke at have nok tid

Opdatér din bullet enten om morgenen eller om aftenen, så du hele tiden er med. I weekenden har du måske mere tid og kan forberede og planlægge næste uges dagsoplag, så du i løbet af ugen kun behøver opdatere og opsummere.

 

6. Lav et simpelt indeks

Med et simpelt indeks, kan du let holde styr på inddelingen af din Bullet Journal. Du kan også bruge farve-inddeling for et lettere overblik.

 

7. Hvad er vigtigt for dig?

Lav sider, hvor du kan følge din udvikling. Sparer du op til noget, kan du lave sider, hvor du følger din økonomi og laver en tidshorisont for et realistisk mål. Samme fremgangsmåde kan bruges ved andre mål og drømme.

 

8. To do-lister og andre lister

Det kan være fantastisk at kunne strege noget over eller sætte hak ved noget på en liste. En ekstra motivation. To do-lister fungerer for mange netop pga. den følelse det giver, når man kan krydse noget af. Og så er det en god måde at sikre sig, at man ikke glemmer ting på.

 

9. En ugentlig log

Har du ting, du gerne vil nå i løbet af ugen, men som ikke behøver ligge på en bestemt dag, kan det være smart at oprette en ugentlig log. Her kan du lave din liste over opgaver, og vende tilbage til den, når du kan se, der er plads i dit skema.

 

10. Opdel dine dage

I travle perioder er det en fordel at dele dine dage op i 3 dele; en morgen, en eftermiddag og en aften. På den måde kan du få det maximale ud af din dag. Og se hvilke opgaver, der kræver mest tid.

REJSEBUJO